fbpx
de online fashion boutique
Algemeen

City Diary: New York City

De KLM werelddeal weken, ze zijn gevaarlijk. In september zo net na alle zomervakanties terug op werk staat ie ineens in je mail, en voordat je het weet ben je gevallen voor de marketing skills van de slimme vernuftige KLM medewerkers. Trillend van de zenuwen met nog 02:13:45 uren, minuten, secondes te gaan was daar ineens een lang weekend NY gepland. Zo. En zo kwam het dus dat ik onlangs mijn koffer stond te pakken voor een weekend kerstinkopen doen in de beste stad van de wereld. Je kan je vervelendere dingen indenken. De taxichauffeur wist ons te vertellen dan Donald himself de dag ervoor de kerstboom ceremonieel had aangestoken bij Rockefeller Center en dat was het startsein van een lichtjes en lampjes uitbarsting door de hele stad. Als je ergens in de kerstsfeer wilt komen, this is the best place. Misschien op Disney World na. Echt echt echt een aanrader.

Als je dus naar New York wilt, hold it off tot november want het is het wachten meer dan waard! Allereerst deel ik graag ons dinner plan voor het weekend met jullie. Elke keuze zorgvuldig afgewogen en gekozen en gecheckt en dubbel gecheckt in ons naslagwerk The 500 hidden secrets of New York. Echt een te gek boekje, heeft voor alles wat je zoekt een top 5 aangemaakt in elk gebied en alles erg up to date (alle tips van onze local friends waren terug te vinden en dan weet je dat je goed zit). Van Where to meet Bankers? tot Best boozy brunches in Soho. Meer heb je eigenlijk niet nodig.

Donderdag
Catch NYC
Catch is well known voor zijn toetje Hit Me en boy oh boy het stelde zeker niet teleur. Maar de rest van de kaart is ook equally jammie (zoveel mogelijk geprobeerd te proeven uiteraard), ik zou hier bijna 2 keer achter elkaar eten. Zoooo chill. Ook leuk om hun Instagram te volgen. Het lijkt raar, maar dat breken van het toetje blijft mesmerizing om naar te kijken.

 

 

Vrijdag
ABC Kitchen
Hier moet je wel even reserveren voor de lunch want ik heb redelijk wat mensen chagrijnig bij de bar zien wachten totdat ze eindelijk werden verplaatst naar een tafel. Bommetje vol, en na een gedeeld voorgerecht blijkt al snel waarom. Waanzinnig eten en alles in deze toko is prachtig. Grote glazen deuren, knusse lampjes, alles klopt. Als we daarna via de andere kant de conceptstore inlopen is het wel duidelijk waarom. Allebei enorme aanrader.

Buddakan
Altijd doen, elke keer weer een feestje. De inrichting, het eten, de cocktails, wijn, alles is magisch. LOVE

Zaterdag
Two Hands
Als er iets fijn is, dan is het wel een Australisch ontbijtzaakje in Little Italy. Beste Acaibowl in the world, en we hebben er al heel wat op onze naam staan. Superknus en heerlijk vol met vroege vogels die op zaterdag precies weten wat ze willen, namelijk het ontbijt van Two Hands.

Zondag
Bluestone Lane
Je hebt meerdere vestigingen van deze heerlijke tent maar die op de Upper East Side zit in een vleugel van een prachtige kerk en ik zeker aan te raden. Het eten is echt waanzinnig, maar gezien de enorme coffee to go rij die niet minder werd gedurende ons ontbijt gok ik dat ze vooral famous zijn voor de chille koffietjes.

Tips: Neem sjaals, handschoenen en mutsen mee, want koud is het zeker!! Bijvoorbeeld onze Monogrammed Monday Scarf of de Monogrammed Wednesday Scarf.

Geef een reactie